Výrha v okresním derby, .....ale ten výkon!!

04.11.2012 16:31

Mistrovské utkání: 4.11.2012 – 13.kolo

Sp.Příbram - Ml. dorost    0:1 (0:0)

G: Rataj
 

Sestava:
Jankovský – Delijannis, Krotil, J.Novák  (34.Rataj), Štemberk – Otradovec (41.Hrubý), Lípa, Květ (54.Kopka), M.Procházka – Slunečko (67.Hofman), Šiška

 
Minulé kolo bylo kvůli nezpůsobilému hřišti odloženo, a tak jsme podruhé za sebou hráli venku. Ovšem tentokrát se nejednalo o obyčejný zápas, protože na programu bylo okresní derby na Spartaku Příbram, které bylo letos ještě okořeněné faktem, že v dresu domácích nastoupil D.Skalický (ještě loni hrál v Sedlčanech). O motivaci, tak bylo dostatečně postaráno, ale bohužel u většiny hráčů to nebylo později vůbec poznat. Letos poprvé na nás výrazněji dolehl problém s menším počtem hráčů u staršího dorostu (zranění, start za „áčko“), a tak si několik mladších zahrálo nejdříve za starší dorost. Konkrétně Roman Květ odehrál celých 90 minut na pozici středního záložníka!, J.Jankovský první poločas odchytal a v druhém hrál útok, a na část druhého poločasu se poprvé za starší dorost objevili M.Procházka a M.Štemberk. Při neúčasti několika mladších, jsem mužstvo doplnil o dva žáky (Hrubý, Hofman). Na úvod je nutné poznamenat, že utkání se odehrálo na umělé trávě, což našim hráčům nadělalo až nečekané problémy. Do utkání jsme nastoupili v tradičním rozestavení 4-4-2, ale s několika změnami, a to hlavně v útoku, kde tentokrát od začátku hráli J.Šiška a L.Slunečko. Spartak se nachází na předposledním místě tabulky a i tentokrát měl svůj kádr složen z mnoha ročníků, když nastoupili dokonce dva hráči r.99. Vzhledem k tomu, že my se v poslední době nenacházíme zrovna v herní pohodě, tak se dalo očekávat, že by se mohlo jednat o vyrovnané utkání. Před zápasem jsem hráče opět upozorňoval na základní věci typu: je potřeba chytit začátek, všichni na hřišti budou v pohybu, budeme se soustředit jen na fotbal, všichni chtěj hrát – nikdo se nebude schovávat, při bránění musí mít každý hráče, budeme hrát na přihrávku a nikoli bezhlavě nakopávat ….
Další komentář k utkání už je následně téměř zbytečný, protože by se jednalo hlavně o popisování našich obrovských chyb a ještě větších šancí domácího celku. Naši hráči totiž hned od první minuty začali dělat přesný opak toho co měli, a na hřišti existovalo fotbalové mužstvo Spartaku a na druhé straně naší kluci kteří hráli naprosto nesoustředěně, bez nasazení a všude byli druzí. Domácí byli po většinu utkání minimálně o dvě třídy lepší týmem a v druhém poločase mohli klidně nastřílet 6 – 8 branek! Několik vyložených příležitostí zlikvidoval skvěle chytající J.Jankovský!, několikrát domácí branku v jasné šanci netrefili a v jednom případě nám pomohla i tyčka! Ale to rozhodně nebylo všechno, protože dalších mnoho slibně se rozvíjejících akcí soupeře zastavil skvěle hrající Vojta Krotil na pozici stopera! Z naší útočné snahy stojí za zmínku pouze dvě situace. V 63.minutě míč propadl za obranu domácích a L.Slunečko postupoval zcela sám na branku, ale zakončil pouze do brankáře. A pak přišla 79.minuta, v které se potvrdilo známé rčení, že fotbal nemá logiku. M.Procházka prodloužil odkop J.Jankovského a tím vysunul do samostatného nájezdu J.Rataje, který si obhodil brankáře a na poslední chvíli ještě dokázal míč usměrnit do branky – 0:1 Domácí se ještě pokusili o závěrečný tlak, když dokonce vysunuli brankáře do útoku, ale další branka už nepadla.
Nakonec jsme se tedy mohli radovat ze zisku tří bodů, což ovšem osobně pro mě bylo po předvedeném výkonu dost těžké a ještě stále nechápu co se v tomto utkání s kluky dělo, protože se soupeřem ze dna tabulky jsme si koledovali o pořádný výprask, namísto toho, abychom si zahráli pěkný fotbal. Na výkonu se určitě do jisté míry podepsala umělá tráva, na které nejsme zvyklí hrát a také fakt, že náš kapitán R.Květ už měl v nohou celý zápas za starší dorost. Ale ani tyto fakta nemůžou zcela omluvit celkově hrozný výkon našeho mužstva. Na druhou stranu musím pochválit hráče Spartaku za jejich výkon, protože předvedli, že když jim zápas sedne, tak můžou pomýšlet na potrápení i lepších mužstev. Znovu opakuji že jasně nejlepšími našimi hráči byli J.Jankovský a V.Krotil, kterým můžeme vděčit za to, že utkání neskončilo naším debaklem. Velmi dobře si v utkání vedl D.Skalický, který je ve Spartaku na hostování, a dovolím si říci že patřil k nejlepším hráčům soupeře. K dalším zápasům musí kluci nastoupit daleko s větším nasazením a hlavně koncentrací na fotbal, protože se mi zdá, že při utkání myslí hlavně na jiné věci. Potom dochází k takovým situacím že nedokáží obsadit volné hráče při standardních situacích nebo nereagují na několikrát stejně rozehraný rohový kop …. Další kapitolou je předváděna hra, která má být založena na krátkých lehkých přihrávkách. Bohužel při utkání jsme to znovu nepředvedli, což mi vadí hlavně z toho důvodu, protože vím, že kluci to takhle hrát umí a mají to zažité už ze žákovských let. Příští zápas hrajeme v neděli 11.11.2012 doma proti Brandýsu, což je soupeře z čela tabulky. Věřím, že kluci k tomuto utkání přistoupí úplně jinak a předvedou výkon, za který se nebudeme muset stydět.

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.