Příprava: Benešov - Ml.dorost 2:3 (0:2)

19.07.2013 14:27

SK Benešov – Ml. dorost 2:3 (0:2)

G: Lhota, Hrubý, Pešek

Sestava:
Dřevojan–Hofman, Krotil, Novák J., Slunečko – Míka, Sirotek, Lhota, Špaček – Hrubý, Pešek

K prvnímu přípravnému utkání na sezónu 2013/2014 jsme ve čtvrtek 18.července odjeli do Jírovic, kde jsme se střetli s Benešovem (loňský vítěz KP). Z různých důvodů nám chyběla téměř polovina kádru a mohl jsem počítat pouze s 11 hráči, zatímco soupeř měl čtyři hráče na střídání. Za Benešov také nastupují oba bratři Peštové, kteří dříve krátce hráli v Sedlčanech. Před utkáním se ovšem nedala příliš odhadnout síla obou mužstev, protože někteří hráči z obou dvou kádrů absolvují přípravu se starším dorostem. Nastoupili jsme v tradičním rozestavení 4-4-2, s jasně daným stoperem a předstoperem. Zápas se hrál ve velkém teplu a c co se týká taktiky, tak se kluci měli pokoušet o kombinační fotbal, ale zároveň když se k tomu vyskytla na polovině soupeře příležitost, tak i o přechod 1 na 1 a zakončení.

Hned ve 4.minutě se nám podařilo vstřelit branku, když výborný důraz při napadání rozehrávky brankáře předvedl J.Hrubý a odražený míč poslal do opuštěné branky J.Lhota – 0:1. V 16.minutě vybojoval míč J.Pešek, prošel až do vápna, ale zakončil pouze do brankáře. V 18.minutě vybídl D.Míka krásnou přihrávkou do ulice ke skórování J.Hrubého, který se střelou mezi nohy gólmana nemýlil – 0:2. V 25.minutě špatně vyběhl brankář Benešova, J.Hrubý si toho všiml a jeho pokus
z 30 metrů na odkrytou branku skončil těsně vedle. V 27. a 32.minutě zlikvidoval F.Dřevojan obrovské šance domácích. První půlhodina přinesla zajímavý a vyrovnaný fotbal. Závěr poločasu ale už patřil domácímu týmu, a na našich klucích bylo vidět, že už se těší na přestávku. Vstup do druhé části nám vůbec nevyšel, naše hra byla příliš pasivní a Benešov toho v 45.minutě využil, když po pěkném centru z pravé strany zakončoval osamocený hráč na zadní tyči – 1:2. V 50.minutě ovšem předvedl výbornou individuální akci P.Sirotek, který vnikl do vápna, přihrál J.Hrubému,  který vystřelil a gólmanem vyražený míč do branky dokopl J.Pešek – 1:3. Přibližně od 60.minuty už hrajeme prakticky o „deseti“, protože J.Nováka chytají velké křeče. Dochází, tak ke změně rozestavení soupeř získává ještě větší převahu. V 67.minutě domácí neproměňují více než vyloženou šanci, když útočník přestřeluje branku z malého vápna. Zkorigování výsledku přichází v 74.minutě, potom co Benešov vystřídal v nepřerušené hře a nový hráč si nikým nehlídán naběhl na přihrávku a snížil na 3:2. Závěrečný tlak se nám podařilo ustát bez obdržené branky a tak jsme si na úvod přípravy připsali vítězství nad rivalem z Benešova 2:3.    

Utkání musíme hodnotit kladně, protože splnilo svůj účel. Hráči si zase po delší pauze zkusili jaké to je odehrát těžký a náročný zápas, což bylo navíc umocněno faktem, že jsme neměli nikoho na střídání a jako bonus se nám podařilo ještě zvítězit. Neoddiskutovatelným faktem ovšem je, že soupeř byl o něco lepším mužstvem a hlavně v druhé části utkání nás hodně přehrával, ale nedařilo se mu proměňovat ani ty největší šance. Potřeba je ovšem připomenout, že zatímco za nás si nemohl nikdo odpočinout, tak Benešov průběžně střídal 4 hráče. Naším nejlepším hráčem byl tentokrát jednoznačně Jan Hrubý, který se podílel na všech našich brankách a po celý zápas hrál velmi aktivně a s chutí. Druhou oporou v tomto utkání byl brankář F.Dřevojan, který vychytal velké množství šancí domácího týmu. Dobře se při své premiéře v našem dresu uvedl J.Špaček (loni OP žáků za Kamýk), který dokud stačil fyzicky, tak ukázal, že by mohl být platným členem týmu. Příští utkání sehrajeme ve čtvrtek 25.7. na Spartaku Příbram od 17 hodin. 

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.