Na úvod jara prohra s posledním týmem tabulky

10.03.2013 08:34

Mistrovské utkání: 9.3.2013 – 16.kolo

Nymburk - Ml. dorost 1:0 (0:0)

G: ---

Sestava:
Jankovský – Delijannis, Krotil, J.Novák (64.Hofman), Štemberk – Otradovec (50.Kopka), Sirotek, Skalický, Slunečko  – Tomášek, Šiška (68.T.Procházka)

 
Na úvod jarní části jsme se střetli s Nymburkem (poslední tým tabulky), který jsme doma porazili vysoko 10:0, ale potřeba dodat, že soupeř byl tehdy ve velmi oslabené sestavě a s pouze deseti hráči. Tentokrát  se dal předpokládat daleko vyrovnanější zápas, a to hlavně proto, že náš nejlepší hráč Roman Květ bude na jaře nastupovat především za 1.FK Příbram, kde má vyřízený střídavý start. Navíc jsme do tohoto utkání nemohli počítat ještě s dalšími čtyřmi hráči: Lípa (zranění), M.Procházka (nemoc), Rataj + Janoušek (hory). Naopak výraznou posilou pro jarní část by měl být Dan Skalický, který se vrátil z hostování na Spartaku Příbram.

Při pohledu do zápisu o utkání se ukázalo, že domácí mají k dispozici pouze 11 lidí a z toho ještě 4 starší žáky, a tak se dal očekávat zápas, v kterém bychom měli  i přes naše velké ztráty uspět. Bohužel hned od prvních minut se začala projevovat špatná tréninková docházka a celkově problém tréninkových ploch na zimní období, protože jsme měli obrovské problémy i s jednoduchými přihrávkami. Naše hra byla velmi nepřesná a založena hlavně na dlouhých nákopech na naše útočníky, kterým se vůbec nedařilo prosadit. Mezihra ve středu hřiště prakticky neexistovala, ale podobně na tom byl i soupeř. V 24.minutě zahrával J.Novák trestný kop ze strany a na jeho dobrý centr za obranu nabíhala hned trojice našich hráčů, ale nedokázala zakončit. O dvě minuty později poslal L.Tomášek kolmici na D.Skalického, kterému šanci na poslední chvíli zmařil brankář. V 29.minutě po závaru před naší brankou domácí reklamovali míč za čárou, rozhodčí přerušil hru, ale po dohodě s pomezním branku neuznal (nutno říci, že se jednalo o obrovskou chybu rozhodčího, protože kdyby nepískl, tak domácí pohodlně skórovali z dorážky). Od této chvíle nás ovšem domácí začali výrazně přehrávat a koledovali jsme o obdržení branky. Ve 42.minutě nastřelil domácí záložník břevno! Druhý poločas žádné zlepšení nepřinesl, ba naopak snad ještě více zesílil tlak domácích. Přesto se v 51.minutě L.Tomášek probíjel z ojedinělého útoku do vápna, kde byl tvrdě atakován, ale rozhodčí penaltu neodpískal. V 53.minutě vstřelili domácí po rohovém kopu vedoucí branku – 1:0. Ve zbytku zápasu se hrálo hlavně ve středu hřiště a velmi tvrdě, protože rozhodčí pískal opravdu minimálně. Poslední zajímavou situací byl v 75.minutě trestný kop L.Tomáška z 20 metrů, ale brankář jeho střelu vyrazil. Zápas tedy skončil naší prohrou 1:0, což se nebojím označit za ostudu, protože nevěřím tomu, že by jsme letos ještě potkali slabšího soupeře. Pokud bych měl v tomto utkání někoho pochválit, tak staršího žáka Petra Sirotka, Vojtu Krotila a Láďu Slunečka, který odehrál nejpovedenější zápas za Tatran. Starší dorost prohrál velmi překvapivě 3:2.

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.