Domácí prohra s Vlašimí

09.09.2012 14:47

Mistrovské utkání: 9.9.2012 – 5.kolo

Ml. dorost - Vlašim     1:3 (1:2)

G: Novák (p)
 

Sestava:
Jankovský – Šiška, Krotil, J.Novák, Štemberk – Slunečko (41.Delijannis, 50.Rataj), Lípa, Květ, Otradovec (52.Kopka) – Pešička (25.Janoušek), Tomášek   
 

V 5.kole jsme se střetli s Graffinem Vlašim, a dalo se očekávat velmi těžký zápas, což se začalo naplňovat od úvodních minut. Potěšitelné bylo, že nám tentokrát chyběl pouze jeden hráč z kádru, konkrétně zraněný M. Procházka. V průběhu utkání se pak na hřiště dostali všichni přítomní hráči a chtěl bych na tomto místě zmínit fakt, že já osobně, ale i fotbalový výbor sdílí názor, že kategorie mladší žáci a mladší dorost nejsou o tom za každou cenu vyhrávat, ale hlavně jako příprava na přechod do starších, kde už pak je nutné hrát o udržení v soutěži. Samozřejmě vyhrávat chce každý, ale ještě důležitějším měřítkem rozhodně letos bude předváděná hra, tak aby se to líbilo trenérům, divákům a hlavně aby z toho zápasu měli dobrý pocit kluci na hřišti, protože pak si to všichni daleko více užijí a dobré výsledky  z toho postupně vyplynou. 

Úvod tkání patřil jasně hostům, kteří se snažili hrou založenou na rychlých změnách míst a přesné přihrávce dostat k naší brance. Ve 3.minutě jsme nedokázali zareagovat na útok hostů, do kterého  se zaplnilo velké množství  hráčů a po závaru na hranici vápna se poprvé měnilo skóre, bohužel v náš neprospěch – 0:1. V následujících dvaceti minutách hráli stále převážně hosté a my jsme se dostávali jen k ojedinělým náznakům rychlých brejků. V 225.minutě vystřídal J.Janoušek za J.Pešičku na pozici pravého útočníka. Když už se zdálo, že se hra vyrovnává, tak jsme v 28.minutě podruhé inkasovali – tentokrát střelou z trestného kopu – 0:2. V 32.minutě se ovšem ve vápně výborně uvolnil L.Tomášek, ale zakončil pouze do spojnice břevna a tyče! V 39.minutě se situace prakticky opakovala, s tím rozdílem že v L.Tomášek v další jasné šanci mířil těsně vedle branky. Gólu jsme se nakonec do přestávky dočkali, když R.Květ poslal přesnou kolmici na J.Šišku, který si naběhl do vápna z pozice levého obránce a hostující obraně už nezbylo nic jiného než faulovat! Nařízený pokutový kop s velkým štěstím proměnil v 40.minutě J.Novák – 2:1.

Do druhé části přišel místo L.Slunečka na pozici pravého záložníka N.Delijannis, který měl za úkol pokusit se zvýšit útočnou aktivitu pravé strany, protože zatím jsme hráli převážně po levé lajně. Ve 44.minutě dostal N.Delijannis žlutou kartu. Začátek druhého poločasu byl ovšem  z naší strany celkem povedený a v 45.minutě jsme nebyli daleko od vyrovnání. L.Tomášek zatáhl míč k brankové čáře, nacentroval na zadní tyč, kde se ovšem nepodařilo dvojici J.Janoušek a N.Delijannis přesně zakončit! O minutu později pak ještě velmi nebezpečně pálil R.Květ, ovšem jeho tvrdá střela skončila těsně nad. V 50.minutě fauloval velmi tvrdě N.Delijannis, který už měl žlutou kartu a musel střídat (na hřiště přišel J.Rataj). O dvě minuty později navíc musel pro zranění odstoupit D.Otradovec a na postu levého záložníka ho nahradil V.Kopka. V 58.minutě se individuálně prodral k zakončení V.Lípa a jeho střela z hranice vápna skončila  jen kousek nad břevnem. Obrovskou příležitost na vyrovnání jsme dostali v 60.minutě, kdy se dvojice L.Tomášek a J.Rataj řítila od poloviny hřiště na jediného obránce, ale L.Tomášek bohužel nevyřešil situaci ideálně. A naplno se zde projevilo známé „nedáš, dostaneš“, protože hned z protiútoků hosté přidali třetí branku – 1:3. Nezbývalo nám tedy nic jiného než zkusit hru otevřít (přešli jsme na rozestavení 3-4-3) a pokusit se ještě s výsledkem něco udělat. Bohužel klukům ovšem evidentně došli síly a prakticky jsme se k žádnému pořádnému závěrečnému tlaku už nedostali. Poslední velkou příležitost měl v 77.minutě soupeř, ale na skóre už se nic nezměnilo.

Vlašim v tomto utkání potvrdila předpoklady o tom, že se bude jednat o velmi kvalitního soupeře a v utkání byla lepším týmem, když hlavní rozdíl byl v individuálních dovednostech hráčů. Když bych to řekl zjednodušeně, tak hosté měli více postů obsazeno lepšími hráči než my a proti tomu by jsme mohli uspět jen skvělým týmovým výkonem, do kterého ovšem tentokrát ještě dost chybělo. Na druhou stranu nelze všechno svalovat jen na sílu soupeře, pravdou je, že jsme se tentokrát nepokusili hrát více po zemi (až na krátké časové úseky) a také chvílemi chyběl potřebný důraz a včasné dostupování hráčů soupeře. Zmínit ještě musím první start V.Lípy za starší dorost, který nastoupil na posledních pár minut do utkání, v kterém jsme zvítězili nad vedoucím celkem tabulky 6:4.

Příští zápas hrajeme v neděli 16.záři v Berouně, nominace a čas odjezdu v pátek na tréninku.     

 

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.