Velmi vysoké vítězství na závěr

16.06.2013 15:07

Mistrovské utkání: 16.6.2013 – 30.kolo

Ml. dorost – Velký Borek  10:0 (3:0)

G: Rataj 3, Tomášek 2, Sirotek 2, Lípa, Květ, Hrubý

 

Sestava:
Jankovský – Hofman, Krotil, J.Novák (58.Kopka),  Štemberk (41.Rataj) – Otradovec (50.Hrubý), Lípa (50.Lhota), Květ, Slunečko  – Sirotek, Tomášek (41.Janoušek)

 
V posledním kole letošní sezóny krajského přeboru mladšího dorostu jsme na domácím hřišti (ale tentokrát Taverny) přivítali Velký Borek. Na podzim jsme s tímto soupeřem po vyrovnaném boji prohráli 0:2. Tentokrát jsem měl k dispozici velmi široký kádr, když přišlo 13 dorostenců a 4 starší žáci. Na začátek je potřeba říci, že staršímu dorostu chybělo hodně lidí, a tak několik hráčů hrálo i za starší. Dan Skalický dokonce odehrál celý zápas, vstřelil dvě branky a za nás už z důvodu únavy ani nešel. I přesto že soupeř opět přivezl podstatně starší mužstvo než jsme měli my, tak jsem věřil, že navážeme na dobrý výkon z minulého kola a vyhrajeme. Navíc si dovolím tvrdit, že jsme byli v nejsilnějším složení za celou sezónu.

Taktický plán zněl jasně, kluci měli za úkol od začátku kontrolovat vývoj utkání a pokusit si zahrát pěkný a hlavně účinný kombinační fotbal. Vstup do zápasu se nám vyvedl, protože prakticky z první útočné akce jsme se ve 3.minutě dostali do vedení, když V.Lípa skóroval po přihrávce od D.Otradovce – 1:0. V 5.minutě přihrál P.Sirotek na R.Květa, ale ten v obrovské šanci neuspěl. V 7.minutě  si skvěle vybojoval míč P.Sirotek, ale samostatný únik neproměnil. V 9.minutě přišla pěkná narážečka P.Sirotka a V.Lípy, následný centr a L.Tomášek hlavou zvýšil na 2:0. Ve 14.minutě se ocitl D.Otradovec v dobře příležitosti, ale zakončil vedle. V dalších patnácti minutách jsme zřejmě podlehli dojmu, že se nám nemůže nic stát a soupeř byl najednou všude první a téměř nikdo z našich nebyl schopný pořádně zabojovat. V 29.minutě toto naše trápení ukončil další brankou L.Tomášek, když se pěkně uvolnil ve vápně a střelou k tyči zvýšil na 3:0. V 32.minutě nastřelil P.Sirotek tyčku. I přes chvilkové polevení uprostřed první části, jsme utkání naprosto dominovali a poločasový stav 3:0 byl pro soupeře ještě dost milosrdný. O poločase bylo na klucích vidět, že se těší jak ještě nějaké branky přidají, ale neustále jsem jim opakoval, že by měli hrát více aktivně bez míče, aby bylo komu nahrát. Začátek druhé části přinesl nevídané střelecké představení Jana Rataje, který nahradil L.Tomáška. „Ratys“ v minulém zápase spálil několik šancí a proměnil až asi čtvrtou, ale tentokrát se mu podařil unikátní kousek, když mezi 45. a 49.minutou nastřílel hattrick a zvýšil naše vedení na 6:0. V 51.minutě zvýšil na 7:0 P.Sirotek. V 58.minutě krásná narážečka R.Květa s J.Ratajem a prvně jmenovaný dává na 8:0. V 62.minutě se poprvé v kategorii dorostu trefuje J.Hrubý – 9:0. A konečnou podobu výsledku dal v 77.minutě náš jednoznačně nejlepší hráč na hřišti P.Sirotek – 10:0. Druhý poločas nemá cenu nějak podrobně rozebírat, protože to už byla naprostá exhibice našeho týmu, a to i přesto, že došlo k vystřídání 5 hráčů a na hřišti byli celkem čtyři starší žáci. Za výkon v tomto utkání musím pochválit úplně všechny, protože na závěr sezóny udělali radost sobě, trenérům, ale i přihlížejícím divákům. Zajímavostí je, že stejným výsledkem jsme vyhráli v prvním a posledním utkání sezóny.

V konečné tabulce jsme obsadili solidní 10.místo  se ziskem 31 bodů, což dává průměr bod na zápas. Naším nejlepším střelcem se s 13 góly stal Roman Květ, nejlepší tréninkovou docházku měl Josef Novák 73 % a do nejvíce zápasů nastoupili Vojtěch Krotil a Josef Novák (29 z 30).

Zároveň tímto zápasem skončil mladší dorost pro kluky ročníku 1996 a při jejich působení ve vyšší kategorii jim přeji hodně štěstí. Na pozici hlavního trenéra (starší dorost) končí také Vojtěch Piskáček, kterému děkuji za spolupráci a od nové sezóny ho nahradí Vladimír Strnad. Navíc je více než pravděpodobné, že za starší dorost budou muset příští rok hrát i někteří mladší, protože starších dorostenců bude málo.

Příprava na novou sezónu pro dorost (r.95,96,97,98) začíná 15.července, místo a přesný čas bude ještě včas upřesněn. Pokud by někdo měl nějaké kamarády, kteří hrají za dorost někde v okolí a chtěli by to u nás zkusit, tak je určitě nikdo nebude vyhazovat a začátek přípravy můžou zkusit také.     

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.