Nezasloužená prohra s Rakovníkem

24.11.2012 19:05

Mistrovské utkání: 24.11.2012 – 12.kolo

Ml. dorost – SK Rakovník  1:3 (0:2)

G: Květ

Sestava:
Jankovský – Janoušek (71.Hofman), Krotil (19.Delijannis), J.Novák, Štemberk (65.Kopka) – Otradovec (25.Sirotek), Lípa, Květ, M.Procházka – Rataj (69.Lhota), Tomášek

 
V dohrávaném 12.kole krajského přeboru (odloženo kvůli sněhu) jsme na domácím hřišti hostili SK Rakovník, kterému patří druhá pozice v tabulce. Soupeř disponoval velmi silným kádrem, když celkem přivezl 11 hráčů ročníku 96, z čehož sedm jich nastoupilo v základní sestavě. Naproti tomu náš kádr byl pro tento zápas velmi mladý: 3x r.96, 10x r.97 a 3x r.98. Ze stálých hráčů nám chyběli J.Šiška a L.Slunečko. I když z posledních výsledků soupeře šel strach (vysoké výhry), tak jsme se tentokrát proti silnému soupeři nerozhodli pro defenzivní taktiku a naopak jsem kluky vybízel k tomu, aby v posledním zápase podzimu předvedli bojovný fotbal, na kterém bude vidě zapálení pro hru a snaha o vítězství.

Utkání pro nás ovšem nezačalo vůbec dobře, když hned ve 4.minutě hasil V.Krotil únik jednoho z útočníků faulem v pokutovém území a hosté se z penalty dostali do vedení 0:1. V dalších minutách se hrálo hlavně ve středu hřiště a spíše se jednalo o plno osobních soubojů. V 14.minutě bohužel přišel nedůraz v naší obraně a hostující hráč střelou o tyčku zvýšil na 0:2. Aby toho nebylo málo, tak v 19.minutě musel pro zranění odstoupit V.Krotil (poprvé nastoupil jako kapitán) a o 6 minut později ze stejného důvodu i D.Otradovec, který ho na postu stopera nahradil. V rozestavení došlo k několika změnám, když stopera šel hrát J.Novák, předstopera L.Tomášek, levou zálohu a levý útok střídající N.Delijannis a P.Sirotek. Do konce první části hry už se neudálo nic dramatického ani před jednou brankou, ale postupem času se nám dařilo hru vyrovnávat a chvílemi jsme soupeře i přehrávali.

Do druhé části jsme nastoupili s odhodláním s výsledkem ještě něco udělat, protože závěrečné minuty první půle ukázali, že se nechá s Rakovníkem hrát. Obraz hry se úplně změnil a na hřišti prakticky existovalo pouze domácí mužstvo.  V 46.minutě se do úniku dostal N.Delijannis, ale obránce ho doběhl a na hranici vápna mu vypíchl míč. Hned o minutu později se ovšem do míče z 18 metrů opřel R.Květ a jeho krásná střela bodlem skončila pod břevnem a za zády hostujícího brankáře – 1:2. V 54.minutě zahrával J.Novák trestný kop ze strany, gólman ho s vypětím všech sil vyrazil před sebe, ale dorážející N.Delijannis mířil pouze do tyčky. V 59.minutě nebezpečně střílel R.Květ, ale těsně vedle. V 60.minutě jsme po faulu v pokutovém území dostali obrovskou šanci vyrovnat, když následoval pokutový kop. Bohužel zrovna v tento moment, když jsme byli rozjetý, skončila dlouhá série úspěšně proměněných penalt J.Nováka (střela k tyči, brankář dobře vystihl) a stav zůstával 1:2. V závěrečné čtvrthodině dostali možnost si zahrát i zbývající náhradníci, když V.Kopka šel za M.Štemberka, J.Lhota za J.Rataje a F.Hofman za J.Janouška. Poslední naše příležitost na vyrovnání přišla v 70.minutě, když se v dobré pozici ocitl M.Procházka, ale brankář jeho střelu vyrazil. V závěru už jsme ve snaze vyrovnat vrhli všechny síly do útoku, ale bohužel se nám branka vstřelit nepodařila. Naopak konečnou podobu dali výsledku hosté, když v poslední minutě využili naší rozhozené obrany a zvýšili na 1:3.

I přesto, že jsme utkání nakonec prohráli, tak bych jeho druhý poločas hodnotil jako jeden z našich nejlepších výkonů na podzim. Kvalitního soupeře se nám velkým nasazením a chutí zahrát si před zimní pauzou fotbal přehráli, a nebýt smůly v zakončení (penalta, tyčka,..), tak jsme určitě mohli bodovat. Bohužel jako už letos poněkolikáté se ukázala naše nemohoucnost v útoku, kde se momentálně žádnému útočníkovi příliš nedaří. Za předvedený výkon přesto musím pochválit všechny hráče, a doufám, že se nám bude na jaře dařit podobnou hru na hranici možností předvádět častěji. Z jednotlivců bych tentokrát zmínil dobrý výkon L.Tomáška na nezvyklé pozici předstopera, N.Delijannise a R.Květa.      

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.