S vedoucím týmem tabulky jsme uhráli slušný výsledek

13.10.2012 15:18

Mistrovské utkání: 13.10.2012 – 10.kolo

Ml. dorost – SK Benešov     0:2 (0:1)

G: - - -
 

Sestava:
Jankovský – Šiška, Krotil, J.Novák, Delijannis, Štemberk (72.Lhota) – Otradovec (21.Hrubý), Sirotek, Květ, Kopka (41.Hofman) – Tomášek (58.T.Procházka)

 
Před derby s Benešovem se naplno ukázala správnost toho, že jsme před sezónou uzpůsobili rozlosování žáků a dorostu, tak aby se nehrálo ve stejný den. Z různých důvodů se totiž omluvilo hned 6 hráčů (Lípa, Rataj, Janoušek, Slunečko, Pešička a M.Procházka) a někteří další na tom ještě nebyli zdravotně úplně nejlépe (k dispozici jsem měl pouze 10 mladších dorostenců). Na tomto místě, tak musím poděkovat pětici starších žáků, kteří nám šli den před svým zápasem pomoci. Konkrétně se jedná o P.Sirotka, J.Hrubého, J.Lhotu, T.Procházku a F.Hofmana.  

Do utkání s vedoucím týmem tabulky jsme tedy nastupovali ve značně oslabené sestavě, ale to nic neměnilo na odhodlání pokusit se vybojovat co nejlepší výsledek. Taktika i tentokrát zůstala defenzivní s hrou na jednoho útočníka, což se nám v předešlých zápasech se silnými soupeři osvědčilo (na rozdíl od otevřeného fotbalu v Berouně). Zajímavostí byl fakt, že za soupeře nastoupil D.Pešta, který v Sedlčanech působil v žákovském věku. Utkání se od úvodu vyvíjelo podle předpokladů, když s míčem na kopačkách hráli hlavně hosté a snažili se najít skulinku v naší defenzivní hře. V 6.minutě jsme ovšem podnikli rychlý protiútok, z kterého vzešla situace 2 na 1. L.Tomášek zatáhl míč a následně ho kolem obránce pěkně přihrál na V.Kopku, který postupoval z pravé strany sám na branku, ale nastřelil pouze brankáře! V dalších minutách se hrálo hlavně ve středu hřiště, a hosté se nemohli dostat do předpokládaného drtivého tlaku. V 23.minutě jsme ovšem měli štěstí, když Benešov nastřelil břevno. V 26.minutě předvedl pěknou individuální akci P.Sirotek, ale do zakončení se nedostal. O minutu později si R.Květ všiml, že hostující brankář je hodně z branky a pokusil se ho z 25 metrů přehodit, ale gólman jeho pokus na poslední chvíli zlikvidoval! V 32.minutě se nepodařilo ubránit standartní situaci (rohový kop) a hlavičkující hráč na zadní tyči se nemýlil – 0:1.

Druhá část přinesla podobný obraz hry jako první a k naší radosti se hrálo povětšinu času ve středu pole a nikoliv jen u naší branky. V 47.minutě jsme dokonce nebyli daleko od vyrovnání, když po pěkně akci L.Tomáška následoval rohový kop, který J.Šiška zakončoval nebezpečně hlavou. V 54.minutě předvedl J.Jankovský skvělý zákrok proti střele z trestného kopu z hranice vápna. V 63.minutě se k velkému sólu nadechl jeden z hostujících hráčů a poté co přešel přes čtyři kluky, tak přesnou střelou na zadní tyč zvýšil na 0:2. V 74.minutě vyrazil brankář Benešova nepříjemný pokus J.Šišky na roh. V 77.minutě se N.Delijannis prokličkoval do zakončení z hranice vápna, ale jeho střela byla nepřesná. Na výsledku se už nic nezměnilo, a tak zápas skončil výhrou Benešova 0:2. Přesto, že jsme tentokrát nedokázali bodovat, tak se zvolená taktika ukázala jako správná, protože prakticky celý zápas jsme s favoritem soutěže hráli o výsledek a případně nějaké body. Z jednotlivců bych v tomto utkání vyzdvihl hlavně výkon brankáře J.Jankovského, který zachytal jistě a tým opět podržel. Ostatní hráče bych pochválil jako celek, protože taktika byla založena na týmovém pojetí a nikdo z hráčů vyloženě nepropadl. Navíc je nutné si ještě uvědomit, že utkání jsme dohrávali s pěti staršími žáky v sestavě! V příštím kole hrajeme s Hořovickem (sobota 20.10.2012 venku), kterému se letos zatím příliš nedaří.

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.