První jarní vítězství

31.03.2013 18:56

Mistrovské utkání: 31.3.2013 – 18.kolo

Ml. dorost – Kosmonosy     2:1 (1:1)

G: Květ, J.Novák

 

Sestava:
Jankovský – Delijannis, Krotil, J.Novák, Štemberk – Kopka (41.Janoušek), Květ, Lhota (58.Hrubý), Slunečko (49.Hofman) – Tomášek, Skalický   
 

V dalším kole krajského přeboru mladšího dorostu jsme se letos poprvé představili na domácím hřišti. Dlouho to opět vypadalo, že se zápas bude muset kvůli počasí odložit, ale nakonec jsme utkání s Kosmonosy v chladném počasí sehráli. Do souboje s nepříliš oblíbeným soupeřem jsem opět nemohl počítat s kompletním kádrem, ale na druhou stranu nám byl letos poprvé k dispozici náš nejlepší hráč Roman Květ. Tento fakt přinesl do kabiny viditelné odhodlání se konečně porvat o první jarní body.

Začátek utkání se odehrával zcela v naší režii a během prvních deseti minut jsme si vypracovali několik dobrých střeleckých příležitostí, když nejaktivnější byl D.Skalický. Bohužel se nám ovšem úvodního náporu nepodařilo využít, a tak to byl soupeř. Který se v 12.minutě dostal do první velké šance. Po nepovedeném rohovém kopu se míč odrazil do prostoru mezi vápno a polovinu hřiště, kde se ho ujal hostující útočník a se štěstím se mu podařilo projí i přes našeho stopera, ale naštěstí jeho střelu chytil J.Jankovský! Zasloužené branky jsme se ovšem dočkali v 16.minutě. L.Tomášek si zpracoval míč těsně za hranicí vápna a jeho pokus o kličku směrem k brance skončil faulem hostujícího obránce. K exekuci nabídnutého trestného kopu z 18 metrů se postavil Roman Květ a nechytatelnou střelou přes zeď do pravého horního rohu nám zajistil vedení – 1:0. V dalších minutách se hra trochu vyrovnala, ale větší aktivita byla stále na naší straně. V 27.minutě ovšem přišla naše zbytečná ztráta míče přibližně na 40 metrech od branky a následovalo přesné přenesení hry Kosmonos na zadní roh vápna, kde pro nabíhajícího hráče nebyl problém pohotovou střelou srovnat na 1:1.  Prakticky ihned z rozehrávky se nám podařila rychlá kombinace na jejímž konci byl R.Květ, ale mířil těsně vedle.

O přestávce dostali kluci pokyny, aby se stále snažili o aktivní napadání rozehrávky hostů, protože z toho bylo v první části několik šancí. Naopak směrem dozadu jsem hráčů připomněl důsledné bránění dvou velkých a rychlých hráčů, kteří nám dělali v úvodu utkání problémy. Zároveň došlo ke střídání, když na hřiště přišel J.Janoušek za V.Kopku Ve třetí minutě druhého poločasu hostující záložník vylekal našeho brankáře dalekonosnou střelou, která nakonec skočila kousek nad břevnem. Ve 48.minutě  vystřídal již znatelně vyčerpaný L.Slunečko a nahradil ho na pozici pravého záložníka F.Hofman. V 57.minutě jsme dostali k dispozici další trestný kop z hranice 18 metrů. Exekutorem byl opět R.Květ, a i když jeho střela tentokrát neskončila v síti, tak se k odraženému míči dostal výborně dobíhající Josef Novák a nechytatelnou dorážkou pod břevno nás poslal do vedení 2:1. V zápětí došlo k našemu poslednímu střídání, když J.Lhotu nahradil J.Hrubý. Soupeře obdržená branka nijak nesrazila a naopak ho ještě vybudila k větší aktivitě. V závěru jsme se tak ocitli pod tlakem, a nezbylo nám nic jiného než naší hru více zjednodušit, když hlavně v rozehrávce už se nedalo příliš riskovat a hráli jsme především na dlouhé míče dopředu. Bohužel se naším útočníkům nedařilo žádného rychlého brejku využít, a tak jsme se o vítězství báli až do posledních vteřin, když hosté zahrávali několik rohových kopů. Naštěstí se nám vše podařilo odvrátit a po vybojovaném vítězství 2:1 jsme si konečně připsali na jaře první body. Našimi nejlepšími hráči v tomto utkání byli jednoznačně Roman Květ a Daniel Skalický. Příští zápase hrajeme ve Vlašimi (sobota 6.4.2013).     

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.