Těsná prohra v Kutné Hoře

17.03.2013 10:01

Mistrovské utkání: 16.3.2013 – 17.kolo

Kutná Hora - Ml. dorost  2:1 (2:1)

G: Skalický

Sestava:
Jankovský – Šiška, Krotil, Skalický, Štemberk – Kopka (41.Hofman), Sirotek (55.Lhota), M.Procházka, Slunečko(61.T.Procházka)  – Rataj, Janoušek

 
Druhým naším soupeřem jarní části byla Kutná Hora, což je další celek, který jsme na podzim jasně porazili. Tentokrát se hrálo v netradiční odpolední čas a na umělém povrchu. Ještě v pátek odpoledne to ovšem vypadalo, že nebudeme mít k dispozici ani 11 lidí, což bylo způsobeno tím, že se mnoho našich hráčů omluvilo a zároveň ve stejný den (dopoledne také v Kutné Hoře) hráli i starší žáci. Nakonec se mi podařilo sehnat 10 mladších dorostenců a přemluvit 4 žáky (J.Lhota, P.Sirotek, F.Hofman a T.Procházka), aby tam počkali na nás a ještě nám vypomohli, za což jim patří velký dík.

Naprostou ostudou tentokrát skončil zápas staršího dorostu, který po vyrovnaném prvním poločase (1:0) prohrál vysoko 8:0!! Bohužel i vědomí tohoto výsledku se asi přeneslo do úvodu našeho zápasu, protože začátek se nám vůbec nevydařil. Hned ve 4.minutě J.Šiška nedůrazně odehrával míč z našeho vápna a přihrál domácímu útočníkovi na hranici pokutového území, který se odtud nemýlil – 1:0. Prakticky po rozehrávce předvedli pěknou kombinační akci J.Rataj a J. Janoušek, ale druhý jmenovaný brankáře ve vyložené šanci nepřekonal. V 6. minutě bylo ještě hůř, protože domácí zvýšili po rohovém kopu na 2:0. V 12. minutě navíc nastřelila Kutná Hora břevno.  Postupně se hra ovšem začala vyrovnávat a do šancí jsme se dostávali i my. V 26.minutě hlavičkoval v nadějné pozici D.Skalický těsně nad branku. Zaslouženého snížení jsme se dočkali v 33.minutě, když J.Rataj roztáhl hru přihrávkou do lajny na J.Janouška, který přiťukl do vápna na nabíhajícího D.Skalického, pro kterého po kličce na gólmana nebyl problém trefit opuštěnou branku – 2:1. Do druhého poločasu jsme šli s cílem pokusit se minimálně vyrovnat, protože soupeř v obrané fázi také neoplýval úplnou jistotou. Navíc o poločase odstoupil domácí nejlepší hráč, který hrál střední zálohu a to i starší dorost. Průběh druhé části byl opět velmi vyrovnaný, ale tentokrát už bez vyložených příležitostí. Postupně docházelo na obou dvou stranách ke střídání a musím říci, že příchod našich tří starších žáků hru oživil. V závěrečných minutách jsme se snažili o vytvoření tlaku, ale  soupeřovi se dařilo naší mnohdy dost zbrklou rozehrávku narušovat. I přesto jsme se dostali do několika slušných náznaků šancí, ale bohužel většinou naše útočná snaha končila před domácím vápnem. Na druhou stranu je potřeba říci, že K.Hora podnikala velmi nebezpečné protiútoky a nebýt opět velmi dobře hrajícího V.Krotila na pozici stopera, tak by vedení domácích mohlo být i větší. Žádná branka už nakonec tedy nepadla a utkání skončilo naší prohrou 2:1. což je určitě škoda. O výsledku prakticky rozhodl náš špatný začátek, na který jsem kluky před zápasem speciálně upozorňoval aby si dali pozor. Utkání bych jinak celkově hodnotil jako velmi přínosné pro oba dva týmy, protože se hrál vyrovnaný bojovný fotbal. Oproti prvnímu zápasu se o dost zlepšila i naše mezihra, což lze přičíst hlavně návratu M.Procházky do sestavy, který přeci jen dokáže míč podržet a přesně přihrát. Dobré utkání zahrál také J.Janoušek, který si dokázal dobře nabíhat do volných prostorů.

Nakonec mi to nedá a musím zde opět zmínit absenci našeho nejlepšího hráče Romana Květa, protože jsem si jistý, že s ním v sestavě by jsme stejně jako na podzim obě úvodní utkání vyhráli. Na nastalou situaci si ovšem musíme zvyknout a naučit se hrát jinak, což bude pravděpodobně trvat velmi dlouho, ale věřím že se naše hra bude postupně zlepšovat.

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.