Těžce vydřené tři body z Kosmonos

02.09.2012 19:32

Mistrovské utkání: 2.9.2012 – 4.kolo

Kosmonosy – Ml. dorost     0:1 (0:1)

G: Květ

ŽK:
Novák, Jankovský, Šiška

 

Sestava:
Jankovský – Šiška, Krotil (41.Kopka), J.Novák, Štemberk – M.Procházka, Lípa, Květ, Otradovec – Pešička (48.Janoušek), Rataj (70.Slunečko)   
 

 

První letošní venkovní utkání jsme sehráli na hřišti nepříliš oblíbeného soupeře v Kosmonosech u Mladé Boleslavi, kde bývají zápasy vždy velmi tvrdé a vyhecované. Ani tentokrát jsem nemohl počítat se všemi hráči, když k utkání neodcestovali N.Delijannis a L.Tomášek, ale ostatní je velmi dobře zastoupili. Domácí tým na tom byl s věkovým složením velmi podobně jako my, a větší část jeho mužstva také tvoří hráči r.1997, kteří přišli z kategorie starších žáků.

Okamžitě od začátku utkání se hrál velmi důrazný, bojovný fotbal plný osobních soubojů a tvrdých střetů. Naopak fotbalové krásy toto utkání zase tolik nenabídlo. V 10.minutě jsme měli možnost se dostal do vedení, ale střela R.Květa skončila pouze na tyči. O pět minut později odvedl skvělou práci při napadání rozehrávky J.Rataj, když vybojoval míč a našel na vápně nabíhajícího Romana Květa, který už se tentokrát přízemní střelou nemýlil – 0:1. Paradoxně nám tento gól spíše ublížil, protože od této chvíle se aktivita přesunula na stranu soupeře, i když v 19.minutě ještě po centru J.Rataje zakončoval střelou kousek vedle branky D.Otradovec. V druhé části prvního poločasu si domácí vytvořili soustavný tlak, když nás přehrávali hlavně pohybem a dobrou kombinací. Kolem 30.minuty navíc naší hráči nabídli svými fauly soupeři i několik dobrých standardních situací. Největší šance Kosmonos přišla v 37.minutě, kdy se míč po rychlé kombinační akci dostal k úplně volnému útočníkovi, ale ten naštěstí z hranice penalty přestřelil.

Do druhého poločasu už nemohl pro zranění nastoupit V.Krotil, a tak se na post stopera přesunul D.Otradovec, který se z touto rolí vypořádal velmi dobře. Bohužel tlak domácího mužstva pokračoval dále a vyvrcholil v 50.minutě, když Kosmonosy dostaly možnost zahrávat pokutový kop. J.Jankovský ovšem opět potvrdil, že je naší velkou jistotou a penaltu zneškodnil! V dalším průběhu se hrálo hlavně ve středu hřiště, kde útoky domácích narážely na naší zformovanou obranu. A přestože s míčem hráli převážně domácí hráči, tak žádné velké příležitosti nevznikaly. Naopak v závěrečné desetiminutovce jsme ještě mohli naše vedení navýšit. V 69.minutě postupoval na brankáře zcela sám J.Rataj, ale jeho pokus o přehození nevyšel. V 73.minutě pěkně vystřelil střídající J.Janoušek a domácí zachránilo břevno. V 76.minutě pak ještě po rohovém kopu hlavičkoval na zadní tyči zcela volný M.Procházka, ale bohužel těsně nad branku. A protože závěrečných několik minut se nám podařilo s vypětím všech fyzických i psychických sil ustát, tak jsme se po závěrečném hvizdu mohli radovat ze zisku velmi cenných tří bodů.

Jak už jsem poznamenal na začátku hodnocení, tentokrát se nejednalo o utkání plné fotbalových dovedností, ale o to více musím všechny kluky pochválit za předvedený bojovný výkon, z kterého byla jasně vidět obrovská touha po vítězství. Z jednotlivců musím tentokrát vyzdvihnout výkon obou dvou krajních obránců M.Štemberka a J.Šišky, středních záložníků R.Květa a V.Lípy, útočníka J.Rataje ……. a takhle bych mohl pokračovat, protože tentokrát se na vydřených bodech podílel velkým dílem každý člen družstva.

Příští utkání sehrajeme na domácí půdě s Graffinem Vlašim, začátek tradičně v 12:30. 

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.