Zbytečná prohra v Hořovicích

20.10.2012 15:55

Mistrovské utkání: 20.10.2012 – 11.kolo

Hořovicko - Ml. dorost     4:3 (1:1)

G: Květ 2, J.Novák
 

Sestava:
Jankovský – Šiška, Krotil, J.Novák, Štemberk – Delijannis (68.Slunečko), Lípa, Květ, M.Procházka (57.Kopka) – Tomášek, Rataj (50.Janoušek)

 (v zápase staršího dorostu /výhra 5:2/ nastoupili J.Jankovský a R.Květ)


Po sérii tří těžkých zápasů s celky z čela tabulky, kde jsme měli předem jasně danou defenzivní taktiku, nás čekal zápas na hřišti Hořovicka, které doposud vstřelilo jen čtyři branky a bylo předposlední v tabulce. Tentokrát jsme chtěli hrát ofenzivní fotbal založený na přesné kombinaci pomocí lehkých přihrávek, což znamenalo se vyvarovat zbytečných dlouhých nákopů a přílišného tahání míčů, které většinou vede ke ztrátě. Pozitivní je fakt, že k utkní odcestovalo 15 hráčů z kádru, když chyběl pouze J.Pešička (nakonec nenastoupil ani D.Otradovec, kterému se vrátilo zranění z minulého týdne). Hned na úvod je ovšem nutné říci, že na tento zápas se sešli i domácí a rozhodně nedisponovali kádrem, kterému by úplně odpovídala čísla v tabulce. I přesto, že se dal čekat nápor domácích, kteří se stejně jako my chtěli porvat o další výhru s teoreticky slabším soupeřem, jsme nastoupili s dosti ofenzivní sestavou a cílem na domácí rychle „vlítnout“.

Bohužel vstup do utkání se nám příliš nepovedl a několik našich nepřesností domácím ukázalo, že dnes by mohli mít šanci uspět. Ve 3.minutě jsme měli obrovské štěstí, když centrovaný míč ze strany skončil jen těsně vedle naší branky. V 7.minutě jsme ovšem z naší první útočné akce udeřili, když L.Tomášek zatáhl míč k vápnu, nahrál pod sebe na nabíhajícího R.Květa, který pěknou křížnou střelou otevřel skóre – 0:1. V 9.minutě se do šance prodral L.Tomášek, ale brankář vyrazil na roh. V 23.minutě prošel domácí hráč nikým neatakován středem hřiště až k našemu vápnu a nebezpečně vystřelil. J.Jankovský jeho střelu vyrazil, ale míč dobíhal pouze domácí útočník (kde byla naše obrana?), který zblízka v obrovské šanci přestřelil. V 27.minutě se ocitl J.Rataj ve velmi nadějné pozici před domácí brankou, jenže místo zakončení ještě nahrával. V 29.minutě nebezpečná střela R.Květa z hranice vápna – vedle. V 39.minutě dostali domácí možnost zahrávat trestný kop z 18 metrů, a s pomocí nešťastné teče ve zdi jednoho z našich hráčů vyrovnali na 1:1.

Druhou část jsme začali naprosto nekoncentrovaně a domácí hned v 41.minutě po rohovém kopu šli do vedení 2:1. Naštěstí o dvě minuty později se nám podařilo rychle srovnat, když si pěkný gól dalekonosnou střelou připsal J.Novák – 2:2. V 44.minutě neproměnil samostatný nájezd L.Tomášek, kterému přihrál do ulice R.Květ. V 49.minutě došlo opět k obratu ve skóre, když náš kapitán R.Květ přebral míč po autovém vhazovaní, obešel několik domácích hráčů a střelou z rohu vápna nám vrátil vedení – 2:3. V 52.minutě to byl opět R.Květ, který střelou z dálky orazítkoval tyčku. V těchto chvílích jsme na hřišti jasně dominovali a zdálo se, že je pouze otázkou času než se nám podaří vstřelit další branky. Bohužel i přes herní převahu se nám nedařilo vytvořit další šance, čehož nakonec domácí dokonale využili. V 68.minutě po ojedinělé útočné akci Hořovic následoval další trestný kop z hranice vápna a domácí si s ním opět poradili – 3:3. V 71.minutě Hořovicko znovu obrátilo skóre ve svůj prospěch, když nádherná nechytatelná střela jednoho ze záložníků skončila přesně v pravé horním růžku naší branky a o břevno se odrazila za brankovou čáru – 4:3. Hned o minutu později mohl vyrovnat L.Tomášek, ale v nadějné pozici opět neuspěl. Protože v závěrečných minutách už jsme si nedokázali připravit nějakou dobrou pozici a brankou neskončil ani „závar“ po posledním rohu, tak utkání skončilo naší nešťastnou prohrou 4:3. Náš výkon v první části byl až na krátké časové úseky špatný a vůbec se nám nepodařilo soupeři vnutit naší hru, z čehož s přibývajícím časem pramenila mírná převaha domácích. V druhém poločase se naše hra výrazně zlepšila a povětšinu času jsme se o útočné akce snažili především my. Bohužel v rozhodujících momentech, se nám nepodařilo vstřelit uklidňující branku, čehož soupeř i s přispěním štěstí využil a nakonec vybojoval tři body. Celkově ale musím konstatovat, že předvedený výkon je pro mě zklamáním, protože toto byl jeden ze soupeřů proti kterému jsme měli předvést, že jsme schopní si zahrát pěkný kombinační fotbal bez zbytečných chyb  a hlavně s větším nasazením od úvodního hvizdu.Z jednotlivců bych v tomto utkání vyzdvihl hlavně výkon Romana Květa, který odehrál celý zápas s maximálním nasazením a až do závěrečného hvizdu na něm byla vidět snaha s výsledkem něco udělat. Velmi aktivně zahrál také L.Tomášek, ale bohužel opět se mu nezadařilo v koncovce. Jistý výkon na pozici stopera opět předvedl V.Krotil, který si drží výbornou formu od začátku sezóny. V příštím kole hrajeme doma s SK Rakovník, což je momentálně druhý tým tabulky. (neděle 28.10.2012).

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.