Debakl ve Vlašimi (ale nakonec kontumační výhra)

08.04.2013 14:04

Mistrovské utkání: 6.4.2013 – 19.kolo

Vlašim – Ml.dorost     9:1 (4:1) --> 0:3 kontumačně!
 

G: Otradovec

Sestava:
Jankovský – Delijannis, Krotil (43.Němec), Tomášek, Janoušek – Slunečko, Otradovec, J.Novák, Sýkora – Skalický (25.Štemberk), Kopka    
 

Naším dalším soupeře byl Graffin Vlašim, který je momentálně na druhém místě tabulky. Bohužel velký počet omluvených lidí, ať už ze staršího nebo mladšího dorostu dával tušit, že výlet do Vlašimi tentokrát pravděpodobně nebude žádná pěkná záležitost. Tyto obavy se začaly naplňovat ještě více ráno před odjezdem, kde se sešlo pouze 10 starších a 13 mladších. V našem případě je smutné, že přestože žáci hráli až v neděli, tak se našli pouze dva kluci, který nám slíbili pomoc, konkrétně D.Němec a J.Lhota (nakonec kvůli zdravotním problémům nejel) – obou dvou děkuji. V zápase staršího dorostu proti vedoucímu týmu tabulky odehrál D.Skalický 90 minut, a protože došlo k několika zraněním, tak do zápasu museli naskočit i M.Štemberk (65 minut), J.Jankovský a L.Sýkora (45 minut).

Před naším zápasem už tedy bylo víceméně jasné, že se bude jednat o velmi těžké utkání, kdy se bude hrát pouze na jednu branku a naší snahou muselo být utkání odehrát jak nejlépe to půjde. K hráčům, kteří se vyčerpali za starší dorost je nutné ještě připočíst L.Tomáška a V.Krotila, kteří do zápasu šli s vědomím, že pravděpodobně dlouho nevydrží (zranění z minulého kola). Domácí do utkání nastoupili ve velké stylu a snahou rychle utkání rozhodnout. Hned ve 2.minutě nastřelil po akci na levé straně tyč. V 11.minutě přišla úvodní branka, když se domácí prosadili dorážkou do odkryté branky – 1:0. Soustavný tlak pokračoval a z naší poloviny jsme se dostávali jen sporadicky a většinou pouze za cenu odkopů. V 18.minutě jsme se ovšem poprvé dokázali s míčem dostat před domácí pokutové území a D.Skalický zde byl faulován. K exekuci trestného kopu z 20 metrů se postavil D.Otradovec a pěknou střelou přes zeď vyrovnal na 1:1. Bohužel to bylo naposledy, kdy jsme přímo ohrozili domácího brankáře. Hned v 21.minutě využil útočník soupeře nedůrazu naší obrany a prokličkoval se ve vápně přes tři naše kluky až k vedoucí brance – 2:1. Definitivně o osudu utkání rozhodla 25.minuta, kdy dostala Vlašim výhodu pokutového kopu. První pokus J.Jankovský kryl, ale kvůli předčasnému výběhu se penalta opakovala a skóre se měnilo – 3:1. Nejenže domácí odskočili na rozdíl dvou branek, ale někteří naší hráči si od této chvíle začali více všímat rozhodčího než svého výkonu, hledat různé výmluvy proč to nemá cenu hrát a naše hra se totálně rozpadla. Následně musel vystřídat D.Skalický, který už v tuto chvíli měl v nohou 115 minut! V 34.minutě nikdo z našich nedobíhal vyraženou střelu a Vlašim pohodlně zvýšila na 3:1. V 37.minutě došlo v naší obraně k dalším obrovským zmatkům a soupeř z toho vytěžil čtvrtou branku – 4:1. Téměř okamžitě po začátku druhé části se svalové zranění V.Krotila zhoršilo natolik, že už nemělo cenu, aby se na hřišti dále trápil. Od 47.minuty se tedy na hřiště dostal D.Němec, který nastoupil v kategorii dorostu poprvé. Oslabená a unavená sestava se pak ukázala v druhé části naplno a nemá cenu zde rozepisovat všechny šance a branky soupeře. Druhý poločas už se odehrál pouze z povinnosti a musíme si bohužel přiznat, že konečná porážka 9:1 ještě není vzhledem k obrazu hry úplně nejhorší. Nám se podařilo několik slibných protiútoků, ale většinou jen do prostoru před domácím vápnem. Posledních 15 minut jsme navíc dohrávali pouze v 10 lidech, protože L.Tomášek už se svým zraněním nemohl pokračovat a na střídačce nikdo další nebyl. Našimi nejlepšími hráči v tomto zápase byli J.Jankovský, který nás ochránil ještě od většího debaklu, M.Štemberk a N.Delijannis, který si ovšem svůj výkon zbytečně pokazil poločasovým vystoupením. Do dalších utkání musíme věřit, že se nebude opakovat takto špatná docházka a především, že starší budou od nás potřebovat co nejméně lidí, abychom se mohli soustředit na náš zápas.

----------

Do zápisu o utkání jsme po zápase uvedli námitku proti startu staršího žáka na střídavý start, která byla rozhodnutím STK uznána jako oprávněná, takže jsme si nakonec do tabulky připsali tři body za kontumační výhru 0:3.

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.