Výhra v Brandýse po velmi dobrém výkonu

09.06.2013 19:32

Mistrovské utkání: 9.6.2013 – 29.kolo

Brandýs-Boleslav – Ml.dorost    0:3 (0:1)

G: Květ, Sirotek, Rataj
 

Sestava:
Jankovský – Skalický (41.Rataj), Krotil, J.Novák, Štemberk – Otradovec, Lhota (62.Míka), Květ , Slunečko (50.Hrubý) – Janoušek, Sirotek

 
Do Brandýsa jsme odjeli s cílem pokusit se poprvé v jarní části vybojovat na hřišti soupeře tři body za výhru (dosud pouze kontumační vítězství ve Vlašimi). Několik hráčů z kádru si ovšem zřejmě řeklo, že už je skoro konec sezóny, tak proč by někam jezdili,  a tak se mi sešlo několik velmi podivných omluvení. K zápasu jsem nemohl počítat s V.Lípou, L.Tomáškem, N.Delijannisem, J.Šiškou a V.Kopkou. Ale vše špatné bývá i k něčemu dobré, takže jsem mužstvo posílil o několik starších žáků (v sobotu se stali krajskými přeborníky), kteří si tak mohli vyzkoušet soutěž, v které budou příští rok hrát. Konkrétně se jednalo o J.Lhotu, J.Hrubého, P.Sirotka a D.Míku. Z předchozích řádků jasně vyplývá, že jsme do zápasu nastoupili pouze s hráči ročníků 1997 a 1998, kteří můžou hrát za mladší dorost i příští rok. Obdobné složení týmu měl tentokrát i soupeř, který už v jarní části připravuje mužstvo na příští rok, a tak se dal předpokládat vyrovnaný zápas. Utkání se hrálo za velkého horka a hned začátek naznačil, že soupeř by měl být k poražení. V 15.minutě poslal R.Květ pěkný pas na J.Janouška, ten krásně přebral míč, obešel obránce, ale zakončil těsně vedle. V 16.minutě nebezpečně střílel R.Květ – brankář vyrazil. V 18.minutě otevřel Roman Květ skóre, když se prosadil střelou  z trestného kopu – 0:1. V 31.minutě poslal R.Květ krásnou přihrávku do ulice na P.Sirotka, ale ten zakončil pouze do gólmana. V 33. a 35. minutě se do obrovských šancí dostali domácí, ale J.Jankovský skvěle zasáhl. V 40.minutě ještě zakončoval střelou z voleje po rohovém kopu R.Květ, bohužel těsně nad.

V kabině jsem kluky za předvedený aktivní výkon směrem dopředu pochválil, ale zároveň si i samotní hráči byli vědomi toho, že v obranné fázi máme velké díry a soupeř měl také několik příležitostí. O poločase vystřídal J.Rataj za D.Skalického, který odehrál většinu utkání staršího dorostu. Do druhé části jsme nastoupili s odhodláním brzo skórovat a potom utkání v klidu dohrát. První část plánu se podařila dokonale, protože hned ve 44.minutě našel R.Květ další přesnou přihrávkou P.Sirotka a ten tentokrát nezaváhal – 0:2. Ale o klidném dohrání nemohla být ani řeč, protože soupeře jsme postupně pustili do několika vyložených příležitostí. V 5.minutě střídání L.Slunečko – J.Hrubý. V 51.minutě vybídl D.Otradovec kolmicí do běhu ke skórování J.Rataje, ale ten nesmyslně zpomalil a nechal se doběhnout obráncem. V 59.minutě se domácí dostali do obrovské šance, ale Jirka v brance čaroval a pokryl i několik dorážek z bezprostřední blízkosti. V 61.minutě si odbyl premiéru za mladší dorost D.Míka, který nahradil J.Lhotu. V 65.minutě se v další 100% šanci ocitl J.Rataj, když dobíhal trestňák R.Květa, ale opět neproměnil. Stejné obsazení měla i akce v 68.minutě,  a stejný byl bohužel i výsledek, když Honza krásnou přihrávku pod sebe od Romana nedokázal proměnit. V 73.minutě se do centu J.Rataje pěkně rybičkou položil D.Míka, ale míč skončil vedle branky. V 76.minutě se nám podařila zřejmě nejhezčí akce zápasu, do které se zapojila většina hráčů a po kombinaci na jeden, dva doteky zakončoval R.Květ, ale bohužel jen těsně vedle pravé tyčky. Konečnou podobu dostal výsledek v 78.minutě, když P.Sirotek přesprintoval několik domácích hráčů a předložil míč na malé vápno, kde stáli úplně osamocení J.Hrubý a J.Rataj. K zakončení se dostal druhý jmenovaný a tentokrát konečně uspěl – 0:3. celkově musím kluky za předvedený výkon v tomto utkání pochválit, protože celý zápas se odehrál v dost vysokém tempu a bylo vidět, že je to baví. V některých chvílích jsme hráli přesně to, co bych si představoval pořád, tedy fotbal kdy se několik lidí pořád nabízí, hra se přenáší ze strany na stranu a hraje se na krátké rychlé přihrávky. Samozřejmě byly zde i hluché pasáže, v kterých se na to opět nedalo koukat, ale tentokrát jich bylo málo. Na druhou stranu stále máme obrovské problémy v obranné fázi, kde se tu a tam objeví obrovské díry, z kterých pramení vyložené příležitosti soupeře. Z jednotlivců bych tentokrát vyzdvihl brankáře J.Jankovského (skvělý výkon za starší i mladší dorost), který vychytal dvě čistá konta a R.Květa s P.Sirotkem, kteří byli motorem naší hry. Poslední utkání sezóny hrajeme v neděli 16.6.2013 na Tavernách  a věřím že proti Velkému Borku se rozloučíme další výhrou.

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.