Výrazné vítězství nad Kutnou Horou

18.08.2012 14:45

Mistrovské utkání: 18.8.2012 – 2.kolo

Ml. dorost – Kutná Hora 6:2 (4:2)

G: Květ 2, Otradovec, Delijannis, Rataj, Lhota

 

Sestava:
Jankovský – Delijannis (55.Hofman), Krotil, J.Novák (62.Stibor), Šiška – Štemberk (69.Lhota), Lípa, Květ, Otradovec – Tomášek, Rataj (73.Hrubý)   
 

 

Na pouť jsme sehráli zápas druhého kola krajského přeboru, který se původně měl hrát na půdě soupeře, ale hosté nám vyhověli a pořadatelství utkání jsme si vyměnili. K dispozici jsem tentokrát měl pouze 11 mladších dorostenců, které na lavičce náhradníků doplnili čtyři starší žáci (Lhota, Stibor, Hofman, Hrubý). Před utkáním došlo pouze ke krátkému zopakování základních pokynů, které se týkaly hlavně přesné přihrávky a dostatečného pohybu a hlavně faktu, že se hraje opět od stavu 0:0. Za zmínku určitě stojí i fakt, že utkání se odehrálo za velkého vedra, což dělalo problémy oběma mužstvům. Vstup do utkání jsme měli tentokrát naprosto fantastický a nebojím se říci, že v 6.minutě bylo rozhodnuto! Prakticky ihned po výkopu se míč po rychlé kombinaci dostal k Romanu Květovi, který nedal střelou těsně za hranicí vápna hostujícímu brankáři šanci – 1:0. Ve 4.minutě přistrčil R.Květ míč na naběhnuvšího Davida Otradovce a ten zvýšil střelou na zadní tyč na 2:0. V 6.minutě se do úniku a situace dva na jednoho dostali L.Tomášek a J.Rataj. Prvně jmenovaný dobře načasoval přihrávku kolem obránce a pro Honzu Rataje už nebyl problém přesnou střelou k tyči zvýšit na 3:0! V 10.minutě jsme se nevyvarovali zbytečné chyby, když se hosté po našem rohu dostali do brejku a snížili na 3:1. V 22.minutě neproměnil L.Tomášek dobrou příležitost po krásné přihrávce od R.Květa. V 32.minutě se k velkému sólu rozběhl z pozice pravého obránce N.Delijannis a po slalomu přes několik hráčů zakončil akci krásnou střelou, která se do branky ještě odrazila od břevna – 4:1. V 39.minutě se ještě hostům podařilo střelou z trestného kopu snížit – 4:2. Přibližně od poloviny první půle se hra vyrovnala a soupeř začal být také velmi nebezpečný, za což jsme si částečně mohli i sami, protože kluci přestali dodržovat pokyny a začali míče zbytečně nakopávat a vytratila se mezihra, při které si je možné i odpočinout.

Se začátkem druhé části jsme se chtěli vrátit ke hře z počátku utkání a rychlým gólem definitivně rozhodnout. Ve 43.minutě se dvakrát zaskvěl hostující brankář, který nejdříve zázračně vyrazil střelu našeho nejlepšího hráče Romana Květa a následně i dorážku z bezprostřední blízkosti od M.Štemberka. Ovšem hned o minutu později už branka padla, když J.Rataj pronikl do vápna, nahrál R.Květovi a ten zvýšil na 5:2. V 71.minutě předvedl další dobrý únik J.Rataj, nahrál L.Tomáškovi, ale ten v jasné příležitosti mířil nad branku. Konečnou podobu výsledku dal v 72.minutě Jan Lhota, když se k němu odrazil míč po velké neproměněné šanci od F.Stibora – 6:2.

O osudu zápasu rozhodl náš výborný začátek, protože v dalším průběhu nám byli hosté přinejmenším vyrovnaným soupeřem a dá se předpokládat, že se budou pohybovat v horní polovině tabulky. Naše kluky musím opět pochválit za přístup k utkání a za předvedenou hru, která se líbila i přítomným divákům. Vytknout se dá herní výpadek v závěru první půle, který byl ale částečně způsoben i přepáleným začátkem. Z jednotlivců předvedl opět skvělý výkon kapitán Roman Květ, který je pro naše mužstvo opravdovým tahounem. Zmínit ovšem musím také velmi dobrý výkon dvou hráčů, kteří dosud v Sedlčanech nehráli, ale na fotbal vyšší úrovně si rychle zvykly. Konkrétně se jedná o Vojtěcha Krotila (do loňska hrál pouze okresní přebor žáků v Kamýku n.Vltavou) a Jana Rataje, který přišel ze Sedlce-Prčice.

Příště hrajeme opět doma, ale tentokrát v neděli (26.8.2012, 12:30 s Mnich.Hradištěm).

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.