Příprava: Vysoká prohra st.dorostu na Spartaku Příbram

21.08.2015 12:34

Přípravné utkání: 5.8.2015 (hřiště: Spartak Příbram – tráva II)

Spartak Příbram – St.dorost      9:3 (4:2)

G: Hrubý, Stibor, Bláha M.

Sestava:
Jankovský - Štemberk, Hofman, Otradovec, M. Novák  – Žirovnický, Lhota, Lípa, Mondek – Hrubý, Stibor 

(hokejové střídání: M. Bláha, Voslář, Hrbek, Šebek)

V velmi kombinované sestavě jsme odjeli k prvnímu opravdovému přípravnému zápasu před sezónou (Milevsko se zrušilo a hráli jsme pouze proti našim mladším). K dispozici jsem neměl polovinu kádru staršího dorostu. Na poslední chvíli jsem navíc sháněl brankáře a dva hráče, namísto lidí, kteří se omluvili v den zápasu. Utkání se hrálo za obrovského vedra.

Začátek zápasu přinesl dost vyrovnanou hru se šancemi na obou dvou stranách. Obě dvě družstva se snažila o rozehrávku akcí od obrany, a tak se hrál docela dobrý fotbal.  První branka přišla ve 4. minutě kdy na dlouhý nákop J. Lhoty zareagoval J. Hrubý lépe než domácí brankář a bylo to 0:1. Hned v 6.minutě ovšem domácí po pěkné kombinační akci srovnali na 1:1. V 22.minutě domácí vstřelil druhou branku, když se prosadili po trestném kopu ze strany. V 27.minutě se krásně uvolnil kousek za vápnem M. Bláha a tvrdou střelou vyrovnal na 2:2 (předcházela tomu individuální akce F. Stibora) V 29.minutě udělal velkou chybu náš stoper a domácí šli opět do vedení – 3:2. V 35.minutě vyslal M. Bláha krásnou kolmicí do samostatného úniku F. Stibora, ale ten nedokázal brankáře překonat. V 41. Minutě přišel nedůraz při bránění a čtvrtá branka v naší síti.

Zatímco první část hry byla dost vyrovnaná a žádné mužstvo si nevytvořilo souvislejší převahu, tak vstup do druhého poločasu jsme měli naprosto strašidelný a prvních deset minut jsme se prakticky nebyli schopni dostat z naší poloviny.  Kluci jakoby se úplně zapomněli pohybovat a soupeř byl všude dřív. Samozřejmě to nemohlo skončit jinak než pátou brankou v naší síti (54.min – 5:2). Po obdržené brance se výkon o něco zvedl a dokonce jsme zásluhou individuálního úniku F.Stibora snížili v 60.minutě na 5:3. V dalších minutách se hrálo spíše ve středu hřiště, ale lepším týmem byl Spartak. V 70.minutě jsme si  už po několikáté špatně rozebrali při bránění hráče a bylo to 6:3. Tato branka kluky definitivně zlomila a závěr zápasu až na výjimky neodehráli naplno a s takovým nasazením, jak by bylo potřeba. Výsledkem toho bylo několik dalších chyb a nedůrazů a hrozivé konečné skóre 9:3.

Celkově bych ovšem utkání nehodnotil tak špatně, jak může napovídat výsledek. Soupeř byl velice kvalitní a stejně jako v předchozí sezóně v jeho dresu hraje mnoho kluků se zkušenostmi z 1.FK Příbram. Náš výkon se hodně odvíjel také od toho, jak jsme zrovna prostřídali, protože pokud jsme na hřišti nechali převážně ty starší kluky, tak utkání bylo vyrovnané. Bohužel se nám tentokrát nedařilo ani jednom konci hřiště, kde se rozhoduje o výsledku. V obranné činnosti jsme vyrobili příliš mnoho chyb a v zakončení jsme nebyli, na rozdíl od soupeře, schopni proměňovat ani ty nejvyloženější šance.    

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.