Těžce vybojovaná remíza

26.08.2012 15:03

Mistrovské utkání: 26.8.2012 – 3.kolo

Ml. dorost – Mnichovohradišťský SK 3:3 (2:0)

G: Delijannis 2, Tomášek

 

Sestava:
Jankovský – Delijannis, Krotil, J.Novák (50.Slunečko), Štemberk – M.Procházka (70.Hofman), Lípa, Květ, Otradovec (53.Janoušek) – Tomášek, Rataj   
 

 

Sérii tří domácích utkání jsme zakončili s Mnichovohradišťským SK, což je jeden z nejvzdálenějších soupeřů v soutěži. Cílem samozřejmě bylo opět pobrat všechny body a upevnit si postavení ve vrchní části tabulky. I tentokrát se ukázalo, že s počtem dorostenců bude mít problémy většina týmů, protože hostů bylo pouze jedenáct. My jsme tentokrát nastoupili v téměř kompletní sestavě, když z hráčů základní sestavy chyběl pouze zraněný J.Šiška.

Hned úvod utkání naznačil, že se bude jednat o úplně jiný zápas než v prvních dvou kolech, protože hra hostů byla od začátku velmi rychlá a důrazná, což nám dělalo značné problémy. V 7.minutě se hosté dostali do první velké šance a od inkasované branky nás zachránila tyčka! V 11.minutě se na druhé straně ke střele z 25 metrů odhodlal V.Lípa a jeho pokus zastavilo až břevno! V 19.minutě se po individuálním průniku zjevil před naší brankou hostující útočník, ale J.Jankovský skvěle zasáhl. V 28.minutě se za hranicí vápna uvolnil R.Květ a jeho následnou střelu gólman s námahou vyrazil. Následný rohový kop rozehrál L.Tomášek, přízemní míč prolétl před branku, kde se nejlépe orientoval N.Delijannis a poslal nás do vedení 1:0. V 32.minutě jsme se dokonce dostali do dvoubrankového vedení, když J.Rataj a L.Tomášek důrazně napadali hostující rozehrávku a druhému jmenovanému se podařilo míč poslat do branky – 2:0. V předposlední minutě první půle měli ještě hráči Mnich. Hradiště obrovskou šanci, ale naštěstí se gólově neprosadili.

I přesto, že jsme o poločase zdůrazňovali důležitost nástupu do druhé části, tak na našem úvodu to nebylo vůbec znát. Hosté začali opět mnohem lépe a vytvořili si souvislý tlak. Další komplikací bylo vynucené střídání na postu předstopera, a následné přeskupení naší sestavy. V 55.minutě už naše obrana obrovský tlak nevydržela a hosté snížili na 2:1. V 60.minutě navíc došlo i na vyrovnání, když rychlá akce přes naší levou stranu vyvrcholila přesným centrem před branku, kde nebyl pro nabíhajícího hráče Mnichova Hradiště trefit odkrytou branku – 2:2. V 65.minutě jsme vybojovali rohový kop, který rozehrál R.Květ a ve vápně se opět výborně zorientoval N.Delijannis, který nás poslal do vedení 3:2. Poslední slovo měli ovšem nakonec hosté, když v 69.minutě vyrovnali z trestného kopu z 18 metrů – 3:3. Závěrečná desetiminutovka už přinesla jen neurovnanou hru z obou dvou stran, když obě dvě družstva nechtěla hlavně prohrát, ale zároveň pomýšlela i na vstřelení vítězné branky.

Konečná remíza 3:3 je nakonec spravedlivým vyústěním tohoto zápasu, v kterém jsme tentokrát nepředvedli tak kvalitní fotbal, což bylo ovšem způsobeno hlavně sílou soupeře, který se spoléhal na několik velmi dobrých hráčů ročníku 1996. Na druhou stranu je pravdou, že poločasové vedení 2:0 by se nemělo ztrácet. Zápas byl ovšem přínosný pro obě dvě mužstva, protože kluky to donutí opravdu tvrdě pracovat po celou dobu, což v utkáních dvou nevyrovnaných celků neplatí. Ocenit tentokrát musím využívání příležitostí, protože prakticky žádnou další vyloženou šanci jsme neměli. Nejplatnějším naším hráčem na hřišti byl opět Roman Květ, ale zmínit musím i výkony Nicka Delijannise, který svými výkony příjemně překvapuje.

Další utkání hrajeme v neděli 2.záři v Kosmonosech.  

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.