Dobříš - Ml.dorost 1:0 (1:0)

09.03.2015 13:31

16.kolo KPMD, neděle 8.3.2015, Dobříš

Dobříš – Ml.dorost      1:0 (1:0)
G:
---

Sestava:
Dřevojan – Glogar, Čipera, Mašek, Vlásek – Plachý (48.Hofman), Lhota, Žirovnický, Klíma (60.Křížek)  - Procházka, Hrubý

K prvnímu jarnímu utkání jsme nastoupili ve velmi oslabené sestavě, a bohužel může být ještě hůře. Lukáš Matoušek odchází na hostování do 1.FK Příbram, Matěje Kejhu trápí problémy se zády, Matyáš Počepický  nemocen, Jakub Jonuzi bez omluvy … A k tomu všemu si připočtěme fakt, že Tomáš Procházka zápas odehrál po dlouhé pauze a ještě s né zcela doléčenými zády, s kterýma byl i v nemocnici a několik dalších kluků muselo nejdříve hrát za starší dorost a až pak ještě nastoupit za nás, abychom vůbec dali dohromady sestavu.

Po nepovedené přípravě jsme šli do zápasu hlavně s cílem tentokrát nezaspat začátek a zkusit se o naší tradiční hru založenou spíše na přihrávkách než soubojích a nákopech. Bohužel velmi brzy se ukázalo, že bez L.Matouška ve středu pole budeme hrát velmi těžko. Často docházelo ke zbytečným ztrátám míčům a kombinace se dařila pouze obrané řadě, takže potom většinou následoval dlouhý nákop. I přesto jsme si v první části vytvořili několik výborných příležitostí. V 6.minutě posunul J.Plachý míč po lajně na T.Procházku, který přesným centrem našel na malém vápně naběhnutého J.Hrubého, ale ten zakončil ve velké šanci slabě do brankáře. Hned o minutu později zaváhal v rozehrávce T.Čipera a střela domácího útočníka šla těsně vedle. V 23.minutě náznak samostatného úniku J.Hrubého, který nakonec akci zbrzdil a zakončoval nebezpečnou střelou T.Procházka. V 26.minutě dostal naprosto zbytečnou žlutou kartu „za kecy“ T.Glogar.  V 29.minutě přišla situace, kdy jsme vstřelili branku, ale rozhodčí odmával ofsajd. Protože se tak stalo v ponechané výhodě, tak jsme následně zahrávali trestný kop z 18 metrů. Brankář tvrdou střelu J.Hrubého vyrazil, ale žádný náš hráč trestuhodně nedobíhal. V 31.minutě přišel krásný fotbalový moment, když J.Lhota individuálně prošel přešel z poloviny hřiště přes několik protihráčů a jeho střelu z hranice vápna brankář jen s největší námahou vyrazil na dobíhajícího J.Hrubého, který ho ve stoprocentní šanci tvrdou dorážkou nastřelil do těla! V 33.minutě vytáhl výborný zákrok na druhé straně F.Dřevojan. V 36.minutě se domácí dostali do vedení, když se po rohovém kopu prosadili tečovanou střelou – 1:0. V 37.minutě dostal J.Lhota žlutou kartu, opět „za kecy“.

Druhý poločas už tolik příležitostí nenabídl a hra byla spíše neurovnaná. Nám se bohužel dále nedařila kombinace a už vůbec jsme se nedokázali vypořádat se závěrečným tlakem a prakticky jsme si ho nevytvořili, a to i přesto, že jsme šáhli k několika změnám v rozestavení. Vše mohlo být ovšem úplně jiné hned po začátku druhé části, kdy se do velké šance dostal T.Procházka, ale mířil nad branku. V 48.minutě nahradil J.Plachého na hřišti F.Hofman. V 60.minutě jsme sáhli k druhé změně, když za J.Klímu přišel V.Křížek. Největší šance na vyrovnání přišla v 66.minutě, kdy se do  samostatného úniku dostal opět T.Procházka, ale jeho zakončení skončilo vedle branky. V závěru ještě došlo ke zranění F.Hofmana, který špatně došlápl a utkání jsme dohrávali pouze v deseti lidech. Za předvedený výkon musím jednoznačně nejvíce pochválit Tomáše Procházku.

I přesto, že jsme nepředvedli žádný dobrý výkon, tak jsme v utkání byli lepším týmem, který si vytvořil více brankových příležitostí, ale dojel na jejich proměňování. Základním problémem naší hry je malá aktivita a snaha hrát, protože většina hráčů na hřišti působí dojmem, že míč ani nechce a radši si nenabíhá. Na druhou stranu musíme vzít v potaz fakt, že několik kluků na kterých by to mělo stát bude muset letos pravidelně nastupovat za starší a je pochopitelné, že když ještě za nás půjdou, tak už nikdy nemůžou předvést stoprocentní výkony.

Závěrem znovu opakuji, že je potřeba, aby se každý nad sebou zamyslel a řekl si, jak ten fotbal chce hrát a chodil na ty tréninky. Protože bez toho se krajský přebor nedá odehrát na nějaké dobré úrovni.

INFO!!!
Většina z Vás nemá stále zaplacené příspěvky za jarní část sezóny, které mají být odevzdány do 15.3.2015, takže do nedělního mistráku. Platí, že za každý týden zpoždění, se platí 50 Kč navíc.       

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.