Prohra na hřišti vedoucího týmu soutěže

15.05.2013 21:29

Mistrovské utkání: 12.5.2013 – 25.kolo

Benešov – Ml.dorost     7:0 (3:0)

Sestava:
Janoušek – Štemberk, Krotil, Hofman, Skalický – Otradovec, Lhota, Květ, Slunečko (41.Kopka) – Novák, Rataj (50.Němec)

 
Bohužel i do zápasu s vedoucím týmem tabulky jsme nastupovali ve značně oslabené sestavě a především opět bez zraněného brankáře J.Jankovského. Pozitivní byl naopak fakt, že podruhé za nás letos nastoupil R.Květ, který jinak hraje na střídavý start v 1.FK Příbram a po zranění se vrátil J.Rataj. Do utkání jsme tedy vstupovali s taktikou co nejdéle neinkasovat a naopak se pokusit soupeře překvapit a využít hned první nabídnutou možnost. Naše plány ovšem vzali za své už ve 3.minutě, kdy došlo k obrovskému nedorozumění V.Krotila a J.Janouška. Stoper s brankářem se spolu nedohodli a míč po malé domu skončil v naší brance – 1:0. V 10.minutě jsme zahrozili na druhé straně my, když J.Rataj předvedl dobrou individuální akci, ale jeho zakončení bylo zablokováno. Celá akce ovšem ještě pokračovala, když se míč dostal k J.Novákovi, ale brankář jeho tvrdou střelu z rohu malého vápna vyrazil na roh, škoda velká šance. Ve 12.minutě podnikli domácí rychlý protiútok, který se nám bohužel nepodařil zastavit, nebo alespoň  přibrzdit, a bylo z toho vedení 2:0. V 21.minutě se prakticky  opakovala situace ze 3.minuty, jen s tím rozdílem, že tentokrát branku vstřelil důrazně dobíhající hráč Benešova, který využil toho, že si opět Kuba s Vojtou dávali přednost – 3:0. V 25.minutě předvedl J.Janoušek skvělý zákrok proti 100% šanci domácích. Ve zbytku poločasu už si ani jeden z týmů žádnou velkou možnost nevytvořil a hrálo se hlavně od vápna k vápnu. Z naší strany je potřeba pochválit snahu záložní řady o kombinaci a následnou kolmou přihrávku na útočníky. Několikrát jsme si takhle dobře rozehráli, ale bohužel vždy naše útočníky zastavil praporek pomezního rozhodčí pro ofsajd.

Do druhého poločasu střídání L.Slunečko (zranění) – V.Kopka . Hned ve 43.minutě dostali domácí po chybě naší obrany možnost zvýšit skóre, ale útočník Benešova v samostatném nájezdu nepochopitelně přestřelil branku a téměř i ochranné sítě za ní. Po rohovém kopu ve 45.minutě předvedl další parádní zákrok J.Janoušek, ale obrana mu nepomohla a z dorážky je to 4:0. V 50.minutě dochází k našemu poslednímu střídání (na zápas nás je bohužel opět jen 13), když pro zranění odchází J.Rataj a nahrazuje ho D.Němec. V závěru utkání už vůbec nestíháme tempu domácích  a postupně ještě inkasujeme tři zbytečné branky po chybách a nedůrazu před brankou. Směrem dopředu jsme v druhé části neškodný.

Za výkon v prvním poločase musím mužstvo pochválit, jen škoda několik chyb, z kterých jsme inkasovali dost zbytečné branky. Oceňuji ovšem bojovnost a nasazení, s kterým jsme hráli, a také snahu o kombinaci ve středu pole, což byla ostatně také jediná cesta k úspěchu s takto silným soupeřem. V druhé části už jsme propadli fyzicky a soupeř byl jednoznačně lepší. Zajímavý je také fakt, že Benešov prakticky nevstřelil branku po nějaké vypracované akci a většinou skóroval po našem nedůrazu a chybách. I přesto, že se výrazně podepsal pod dvě inkasované branky v první části, tak mezi naše nejlepší hráče patřil J.Janoušek, který na nezvyklém postu brankáře předvedl několik skvělých zákroků. Velmi dobře zahráli také R.Květ a D.Skalický. 

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.