9.kolo KPSD: St.dorost - Tn.Rakovník 5:0 (2:0)

02.11.2015 10:35

9. mistrovské utkání: 24.10.2015 (hřiště: Tatran)

 

St.dorost – Tatran Rakovník       5:0 (2:0)

G: Lípa 2, Hofman, Otradovec, Hrubý

 

Sestava:
Dřevojan – Štemberk, Hofman (70.Bláha), Stibor, Vlásek (57.Hladký) – Sirotek, Lípa, Otradovec (74.Nováček), Valenta - Procházka (59.J.Novák),  Hrubý  

 

Do „Tatranderby“, neboli souboje s Tatranem Rakovník jsme vstupovali jako mírní favorité. V tabulce jsme a tom před utkáním byli bodově stejně, a tak se dal očekávat vyrovnaný zápas, v kterém jsme spoléhali na pomoc domácího prostředí a přeci jen jsme měli předchozí výsledky o trochu lepší než soupeř.

Hned po rozehrávce se nám podařila dobrá kombinační akce a vypadalo to, že se dostaneme do velké šance. Jenže přišla naprosto zbytečná ztráta míče V.Vláska a z následného brejku to naopak mohl být soupeř, který se mohl ujmout vedení. Skvělým zákrokem nás podržel brankář F.Dřevojan. Ve 3.minutě se do šance ze strany protáhl T.Procházka, ale brankář jeho střelu vyrazil na roh. Po jeho rozehrání moc nechybělo k tomu, aby si hosté vstřelili vlastní gól. V 6.minutě jsme z úvodního tlaku vytěžili zasloužené vedení, když se nejdříve pokoušel zakončit J.Hrubý a odražený míč vrátil do sítě F.Hofman – 1:0. V 8.minutě nepovedený centr hostujícího hráče skončil na břevně naší branky a v 19.minutě se opět vyznamenal F.Dřevojan, když zlikvidoval hostům dobrou příležitost. V 36.minutě pěkně zakombinoval ve vápně J.Hrubý s M.Valentou a druhý jmenovaný přihrávkou pod sebe připravil náš druhý druhý gól, když autorem byl V.Lípa – 2:0. O poločase jsme kluky upozornili, aby se stále pozorně soustředili na dohrávání hlavičkových soubojů a nedávali vyšším hráčům hostů moc místa. Naopak my jsme se dále chtěli pokoušet hlavně o kombinaci, k čemuž bylo potřeba o něco zlepšit vykrývání prostorů hlavně ve středu pole.

V 54.minutě dostal J.Hrubý míč do běhu od V.Lípy, potáhl si ho do vápna a zvolil svoje klasické zakončení levou nohou na zadní tyč – 3:0. Od tohoto momentu jsme začali na hřišti ještě více dominovat a kluky jakoby začal zápas ještě více bavit. Stále se snažili hrát dopředu a vytvářet si další šance. V 56.minutě předvedl J.Hrubý pěknou individuální akci, kterou V.Lípa zakončil střelou do tyčky. V 57.minutě vystřídal D.Hladký za V.Vláska. V 58.minutě zahrával D.Otradovec trestný kop ze strany a míč propadl přes několik hráčů až do branky – 4:0.  V 59.minutě přišel na hřiště J.Novák, který nahradil T.Procházku. Hned o minutu později mohl střídající hráč navýšit naše vedení, ale šanci neproměnil. V 62.minutě nastřelil V.Lípa břevno. V závěru jsme chtěli dát šanci i mladším, tak v 70.minutě vystřídal M.Bláha za F.Hofmana (kapitánskou pásku předal J.Novákovi) a v 74.minutě  nahradil T.Nováček D.Otradovce. Tečku za zápasem udělal v 86.minutě svým druhým gólem V.Lípa, kterému hlavou přiklepl míč střídající T.Nováček (akci začal dlouhým pasem F.Stibor) – 5:0.  Za výkon v tomto utkání musím celé mužstvo pochválit a doufám, že podobné výkony předvedeme i dalších zápasech. Z jednotlivců musím vyzdvihnout V.Lípu, který hraje v poslední době ve velké formě, ale také F.Dřevojana, který nás v začátku podržel několika důležitými zákroky.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.